Vaření pizzy v profesionální kuchyni

Vaření pizzy v profesionální kuchyni

Vaření nebo pečení pizzy v profesionální kuchyni potřebuje mnohdy mnohem více věcí, které nesouvisí přímo s jejím pečením. Je to ale mnohem sofistikovanější přístup restaurace k výdeji daných potravin. U každého produktu je totiž nutné znát jeho váhu a díky tomu je potřeba nějaká ta váha do kuchyně. Ta je uzpůsobena a zkalibrována tak, že váží opravdu hodně přesně a profesionální provozy tak mohou být v klidu, co se týče úniku potravin z jejich kuchyně. Jedná se hlavně o co nejvyšší maximalizaci zisku. U takové věci, jako je těsto na pizzu je to opravdu důmyslné řešení, jak těsto dělit na přesně stejné porce. Váhu pizzy tedy určuje i počet ingrediencí. Celkovou hmotnost pizzy, která se dá do jídelního lístku při testech tedy pomůže určit váha na potraviny. Dále je nutné to vše správně nacenit.

Pro správnou přípravu nebo upečení pizzy se může použít i trouba na pizzu.

Tato trouba je stavěná tak, aby byla co nejvíce podobná peci na pizzu. Je ale menší a vejde se tedy i do malých kuchyní. Proto je možné třeba pizzu prodávat jenom po kouskách někde ve stánku na ulici. Trouba na pizzu ale neumožňuje vkládat do ní pizzu jenom tak. Je tedy nutné, použít nějaký plech. Pro tyto účely jsou vymyšleny speciální perforované nebo síťované plechy bez okrajů, které dávají pizze možnost se trochu při pečení roztáhnout do stran. U italského druhu pizzy se totiž nejede na to, aby byla pizza naprosto přesně kulatá. Jde zde spíše o to, aby byla pizza co možná nejtenčí a většinu chuti tak zajistili ingredience. Díky tomu jsou tyto bez okrajové plechy opravdu ideální na pečení pizzy v troubě. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *