Jak jsem bojoval se svou první restaurací

Jak jsem bojoval se svou první restaurací

Dnes už se tomu člověk spíš zasměje, ale když já byl mladý, nebyl žádný internet, natož něco jako tomgast velkoobchod, kde najde člověk všechno. Všechno jsme lámali přes koleno, vyptávali se kde se dalo, každá rada byla drahá. Nikde žádná výroba vybavení pro gastronomické provozy. Prostě se koupil dřez, aby se za dva měsíce zjistilo, že je k ničemu a tak dokolečka dokud už prostě ruply nervy. Tak se nakonec volalo strejdovi z venkova, jestli by nám něco nevyrobil. Byl to jediný člověk co to uměl se svářečkou, kterého jsem znal. Tak se přes léto rozjela ve stodole u strejdy velká výroba vybavení pro gastronomické provozy. Pravda, že ta pravá sranda nastala, když jsme měli přestěhovat dílo našeho genia ze stodoly do restaurace.

Osudné stěhování

Právě při tomto stěhování, přiznám se, že jsem se tehdy, pod pohledy všech, poměrně dost styděl, jsem potkal prvního člověka co mi dokázal s mou první restaurací poradit. Přistoupil zvědavě k nám, co že se to děje a jestli nechceme pomoci. Ukázalo se, že pán má taky svou vlastní restauraci roky. Tak mi začal radit. Třeba že si musím pořídit konvektomat, základ kuchyně. Jeho druhá rada, hned po to tohle, byla, abych si pořídil Unox det and rise. Nevěděl jsem co to je. Brzy jsem ale pochopil. On se ten konvektomat fakt špatně myje a tento Unox de and rise je zřejmě jediný přípravek, co to zvládne bez bolavé ruky. Hloupost řeknete si, ale tehdy to byla drahocenná rada. 

Dnes už vše řeším samozřejmě taky po internetu. Naklikat si na tomgast velkoobchod vše, co člověk potřebuje na plac a servírování kulinářských specialit, z na mírů vyrobené kuchyně. Protože i té výroby vybavení pro gastronomické provozy je dnes trh plný a ty možnosti jsou neskutečné. Všechno se dá zařídit tak jednoduše. Až na jednu věc, dobrý tým lidí. Vždy záleží na personálu, jaký dojem bude mít host z celé návštěvy. Proto je má rada nepolevovat a ušetřený čas, například díky tomgast velkoobchodu, věnovat svým zaměstnancům.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *